РТС посетио нови амерички амбасадор

Нови амерички амбасадор у Србији Антони Годфри посетио је Радио-телевизију Србије. У разговору са генералним директором Драганом Бујошевићем и главним уредником Информативног програма Ненадом Љ. Стефановићем интересовао се за рад јавног сервиса, резултате, финансијску стабилност и изазове са којима се наша кућа суочава у свакодневном раду.

После обиласка редакције амбасадор Годфри дао је интервју у којем је говорио о приоритетима током предстојећег мандата и виђењу питања важних за Србију и Сједињене Државе.

Годфри каже да је интерес Америке да Западни Балкан постане место стабилности и просперитета где се поштују демократске вредности а земље међусобно поштују границе и имају добре односе.

"Што се нас тиче, а и за Србију, најбољи начин да се то постигне јесте пут ка Европској унији и зато је мој циљ да употребим сву своју енергију и сва средства амбасаде у Београду да помогнем Србији да постигне циљ који је сама себи поставила а то је чланство у Европској унији", каже Годфри.

Говорећи о Косову, амерички амбасадор каже да ће свако решење које може да буде трајно бити решење до којег дођу обе стране саме, са којим обе стране могу да живе и које води до регионалне стабилности.

"Било које решење које је непоштено, неуравнотежено или наметнуто са стране неће бити дуготрајно. Наш циљ је да охрабримо дијалог, понудимо подстреке и укажемо на то колико би људи који живе у овом региону имало користи од тога да се нађе решење", каже Годфри.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво