РТС посетио нови амерички амбасадор

Нови амерички амбасадор у Србији Антони Годфри посетио је Радио-телевизију Србије. У разговору са генералним директором Драганом Бујошевићем и главним уредником Информативног програма Ненадом Љ. Стефановићем интересовао се за рад јавног сервиса, резултате, финансијску стабилност и изазове са којима се наша кућа суочава у свакодневном раду.

После обиласка редакције амбасадор Годфри дао је интервју у којем је говорио о приоритетима током предстојећег мандата и виђењу питања важних за Србију и Сједињене Државе.

Годфри каже да је интерес Америке да Западни Балкан постане место стабилности и просперитета где се поштују демократске вредности а земље међусобно поштују границе и имају добре односе.

"Што се нас тиче, а и за Србију, најбољи начин да се то постигне јесте пут ка Европској унији и зато је мој циљ да употребим сву своју енергију и сва средства амбасаде у Београду да помогнем Србији да постигне циљ који је сама себи поставила а то је чланство у Европској унији", каже Годфри.

Говорећи о Косову, амерички амбасадор каже да ће свако решење које може да буде трајно бити решење до којег дођу обе стране саме, са којим обе стране могу да живе и које води до регионалне стабилности.

"Било које решење које је непоштено, неуравнотежено или наметнуто са стране неће бити дуготрајно. Наш циљ је да охрабримо дијалог, понудимо подстреке и укажемо на то колико би људи који живе у овом региону имало користи од тога да се нађе решење", каже Годфри.

број коментара 0 Пошаљи коментар