Херој дана: Професор Славољуб Стојадиновић је обуздао нападача у Великој Плани

Професор физичког васпитања Славољуб Стојадиновић успео је данас да савлада непознатог мушкарца који је са аутоматском пушком и бомбама упао на час у средњој школи у Великој Плани. Он је наш херој дана.

Славољуб Стојадиновић говорио је за РТС из полицијске станице у Великој Плани, где је давао изјаву након што је 46-годишњи мушкарац упао у средњу школу "Вук Караџић".

Како каже, свашта је могло да се деси и права је срећа што се све лепо завршило. 

Није ни слутио шта се дешава када су га ученици звали да дође на час филозофије, током ког је упао мушкарац. 

"Моји ученици су ме звали да дођем из фискултурне сале у учионицу, да имају проблем", испричао је Стојадиновић.

Два метка су опалила поред главе професора 

Професор је за РТС испричао шта се збило након што је дошао у учионицу. 

"У једном тренутку лице са аутоматском пушком окренуло је главу ка табли, ја то искористио, скочио сам на њега, ухватио сам га за пушку и замолио сам децу, рекао им да сви морају да изађу напоље, као и колега. Сви су истрчали, онда сам се ја ту мало бавио њим, дошло је до опаљења, нападач је опалио два метка у правцу моје главе. Ја сам имао среће."

Стојадиновић је затим оборио нападача на под, разоружао га и сачекао полицију, која је дошла у рекордном року.  

"Најважније да су сви живи и здрави" 

Деца III-3 су врло брзо евакуисана и одведена на безбедно.

"Још сам у шоку, исто бих ово урадио јер су ми деца била битна, да се њима ништа не деси", испричао је Стојадиновић, који, како каже, у овој школи ради већ 20 година на одређено време. 

Најважније је што су сви живи и здрави, истакао је професор Стојадиновић и захвалио на присебности деце и подршци свих родитеља.

"Ми смо ту због њих. Овакве ствари не смеју да се дешавају по школама. Ми треба да спречимо да дође до оваквих ексцеса", истакао је Славољуб Стојадиновић.

Напомиње да је истрага у току и да ће полиција ускоро изаћи са свим релевантним информацијама.

Професор Стојадиновић задобио је данас повреду руке, али не током пуцњаве. 

"Имам посекотине мало по рукама, имам проблем са слухом пошто су ми два метка прошла са леве и десне стране. Ја ћу се некако средити, битно је да су сви остали добро, ја ћу се накако опоравити у неком наредном периоду", истакао је храбри професор. 

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво