Мали: Народ најбољи судија, а не "политичке" комисије

Поводом одлуке Одбора за етику Универзитета у Београду о његовом докторском раду, министар финансија Синиша Мали рекао је да му је тешко да прихвати став, како је оценио, политичке комисије.

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду једногласно је утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације, док је ректорка Иванка Поповић објаснила да је рад, заправо, проглашен плагијатом.

Синиша Мали је поручио да ће се борити и својим ангажманом доказати своје знање, као и да је "народ најбољи судија, а не политичке комисије".

"А како ми је? Тешко ми је. Много ми је тешко зато што сам цео живот напорно радио, знам колико сам напора уложио да будем најбољи студент. Много сам напора уложио и за своје дипломске и за постдипломске студије, једна магистратура, друга магистратура, докторат и онда ми је тешко да прихватим одлуке 'политичких комисија'", рекао је Мали, долазећи у парламент где је у току расправа о Предлогу буџета за 2020. годину.

Мали је поновио да је сада у потпуности посвећен усвајању буџета, и да ће се посебно обратити грађанима, али после усвајања најважнијег закона у парламенту.

"Оно што је мени данас важније је што ћемо завршити расправу о буџету у начелу. Очекујем да се до среде заврши расправа о амандманима и да се у четвртак буџет усвоји. Имамо само 115 амандмана. Мислим да никада нисмо имали мање амандмана на један буџет што говори о његовом квалитету", навео је Мали.

Истакао је да у буџету за 2020. годину има новца и за плате и за пензије, за подизање животног стандарда грађана Србије, као и за инвестиције у путну и железничку инфрастуктуру.

"Правимо основу за још бржи раст. Фискална конслидација је завршена и сада гледамо у будућност", рекао је Мали.

На поновљено питање шта намерава да уради после одлуке Одбора и у вези са оставком коју тражи опозиција, Мали је казао да је већ одговорио на то питање и да ће "грађани Србије на крају дати свој суд о раду сваког од нас".

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво