Сахрањен Михајло Спорић

Један од најбољих младих физичара Михајло Спорић сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Од талентованог студента Кембриџа опростили су се чланови породице, професори и многобројни пријатељи.

Према молби породице Спорић, уместо цвећа, новац је дониран НУРДОР-у, Фондацији за децу оболелу од рака.

"Био си брат, син и пријатељ који се само пожелети може, наш понос, увек уз прави савет поред тебе се све чинило решиво, био си јединствен и непоновљив. Веровао си у нас некада и више него ми сами у себе, несебично си желео да уложиш себе у напредак других људи, проблеме си сагледавао рационално и био вечити оптимиста", рекао је Михајлов друг Стефан Ђорђевић.

Причама и догодовштинама са путовања и часова, од Михајла Спорића су се у његовој Математичкој гимназији опростили другари, професори, породица.

"Талентован, вредан, успешан, али скроман, шармантан и омиљен. Стално насмејан, благ и смирен, али снажан и зрео. Био је изузетан, најбољи међу најбољима", истакао је дугогодишњи директор Математичке гимназије Срђан Огњановић.

Непоновљиви таленат 

Био је бруцош Физичког и Електротехничког факултета, а онда студије физике наставио на Кембриџу. Болест га је зауставила на завршној години природних наука.

"Одлазиш у незаборав и остављаш све нас, своје професоре и другове, да те се сећају са поштовањем, наклоношћу и љубављу. Преостаје нам само да неизрециву тугу претворимо у најлепше сећање на тебе. Воле те твоји професори и твоја Математичка гимназија", рекла је професорка Јелена Нововић.

Михајло Спорић, студент Универзитета Кембриџ, преминуо је у 22. години.

Био је изузетно талентован и свестран, носилац Вукове дипломе и Светосавске награде.

Освојио је бројне награде на домаћим и међународним такмичењима и најважнију међу њима – златну медаљу на Међународној олимпијади из физике 2016. године. Годину дана касније проглашен је за Младог хероја Србије.

Професори са поносом и тугом говоре о једном од најбољих ђака којег су имали

Најављено је да ће награда средњошколцима који су постигли најбоље резултате на такмичењима из физике носити име Михајло Спорић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. нов 2019, 16:24) - ankonymous [нерегистровани]

kristina jankovic

potreseni odlaskom naseg mladog heroja, roditeljima, prijateljima, drugovima, profesori ma, iskazuje o nase saucesce.
Porodica jankovic

(четвртак, 21. нов 2019, 16:08) - anokristina janković nymous [нерегистровани]

Saucešce

Potreseni odlaskom našeg mladog heroja, porodici, prijateljima, drugovima, profesorima, iskazujemo saucešce.
Porodica Jankovic