Основни суд у Крушевцу један од најефикаснијих

На основу одлуке Комисије за награде и признања Врховног касационог суда Србије, за најбоље судове, ове године, у нашој земљи проглашени су Привредни суд у Београду и Основни суд у Крушевцу који запошљава 28 судија.

За претходне две године, у Основном суду у Крушевцу решено је више старих предмета него деценију пре тога. Због такве ефикасности у раду овај суд је најбољи у категорији судова опште надлежности.

На ефикасност у раду овог суда утицале су и бројне иновације међу којима је и увођење рачунарске апликације за праћење рада и активности судских извршитеља.

"Сваког дана они су имали задатке које су стављали у ту апликацију. Судија, писарница и председник суда су пратили њихов рад. Тако се знало по ком предмету излазе, где се тачно налазе и колико су предмета решили у току дана", каже Бојан Милошевић, шеф писарнице Основног суда у Крушевцу.

Крушевачке судије награђене су и за успешну примену медијације, односно посредовања у решавању, пре свега, породичних, имовинских и радних спорова.

"Успешно је окончано пет предмета. Један од тих предмета стар је 18 година. Баш се радило о старом предмету. Он је из парнице. Имамо предмете из извршења, у области кривице, значи у свим областима је дошло до окончања поступка путем медијације", каже Елеонора Миладиновић, судија Основног суда у Крушевцу. 

"Поред тога што је овај суд поступао у претходном периоду од две године са 60 одсто судија и када су многи очекивали колапс овог суда, он је успео да смањи број предмета за те две године за 6.000", каже Слободан Ивановић, председник Основног суда у Крушевцу.

На претходна два конкурса примљено је осам нових судија, тако да Суд има оптимални број запослених, што омогућава ефикасан рад установе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво