Завирите у парк испод највишег моста на Коридору 10

У подножју Врле, најдужег и највишег моста на јужном краку Коридора 10, уређен је парк. То је један од пет паркова у Владичином Хану, а предузеће "Коридори Србије" је финансирало изградњу. После завршетка ауто-пута, обновили су и локалне саобраћајнице у тој општини.

Место за одмор, шетњу, уживање крај реке Врле. Шест месеци по отварању ауто-пута кроз Грделичку клисуру, уређен је парк испод моста који је постао симбол изградње овог дела Коридора 10 и Владичиног Хана. У част Врли, тринаестогодишња Теодора Илић написала је песму.

"Стварно има о чему да се пише, јер ја могу слободно да кажем, ово један од најлепших мостова у Европи, не само у Србији", навела је песникиња Теодора Илић. 

"Можемо када будемо, на пример уморни, или када будемо љути, да дођемо на ово место и онда да се одморимо и опустимо", каже Јована Илић из Владичиног Хана. 

"Како је почела изградња, ми смо свако преподне и поподне овде. Радници раде, ми изађемо и шетамо", истиче Дафина Станковић из Владичиног Хана.

Некада неуређени део општине, одакле су извођачи радова извезли скоро 26 хиљада кубика материјала, сада је "Парк пријатељства".

Пешачке стазе, прилагођене слепим и слабовидим особама, клупе, канте за смеће, травнате површине са аутоматизованим системом за наводњавање.

"Наш задатак је био комплетно озелењавање парка Врла, и леве и десне обале, и паркинга, у којој је обухваћемо око 15 хиљада квадрата траве, око три хиљаде комада садница", навео је Митар Петровић, представник извођача радова. 

Предузеће "Коридори Србије" је финансирало изградњу парка, обновили су и 13,5 километара локалних путева.

"Као друштвено одговорна компанија, "Коридори Србије" сматрали су да је неопходно да површине и терен који је коришћен за изградњу ауто-пута, треба да се уреди овако лепим парком", истакао је Растко Крстић, сарадник у сектору пројектовање "Коридора Србије".

Унапређујемо и развијамо овај парк, пешачки мост који ће спојити обале реке Врле. Радићемо играчке, одредићемо позиције за ресторане и кафиће у оквиру овог комплекса", навео је Горан Младеновић, председник Општине Владичин Хан. 

Овај парк ће у вечерњим сатима бити осветљен, као што су и стубови моста Врла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво