"Ју-рипорт" доступан и у Србији – да се чује глас младих

Дигитална платформа "Ју-рипорт" (U-Report), која помаже да се чује глас младих, од данас је доступна и у Србији. Платформа покреће најразличитије теме – од климатских промена до дискриминације, а млади могу да износе проблеме које уочавају, њихова решења и друге ставове.

Да се залажу за права деце са инвалидитетом, избегавају говор мржње, подстичу на здрав живот и очување природе само су неки од задатака које млади очекују од инфлуенсера – подаци су анкете "Ју рипорт" дигиталне платформе.

"Сви на друштвеним мрежама треба да се залажу за права детета због тога што имају широку публику", каже јутјуберка Мила Антоновић.

Јутјубер Душан Србљак истиче да се труди да едукативним клиповима из области технологије подучава и укаже на неке лоше ствари на интернету, али и на добре.

"Ју-рипорт" постоји у 60 земаља и користи га више од осам милиона младих.

"У многим земљама платформа је послужила за решавање друштвених проблема. Надамо се да ће тако бити и у Србији, већ се одређени број младих пријавио, а надамо се да ће их бити све више", наводи Ређина де Доминићис, директорка Уницефа у Србији.

Сваког месеца корисници платформе добијаће анкете. Њихови ставови требало би да побољшају рад институција.

"Можемо само да идемо укорак са њиховим потребама и да не очекујемо од њих да се они прилагоде, јер ако су они наша данашња стварност и наша садашњост од њих зависи каква ће бити будућност свих нас", тврди Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић наглашава да је основни предуслов да се чујемо, а да је услов да се разумемо.

"Сигуран сам да је и циљ свих нас заједно, како доносиоца одлука, али тако и представника младих да креирамо будућност по искуству и по захтевима младих људи", додаје Удовичић.

А управо зато ову платформу млади ће користити преко друштвених мрежа, које су им блиске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво