БНВ обележава Дан Санџака

Бошњачко национално вијеће обележава 20. новембар – Дан Санџака.

Поводом Дана Санџака одржавају се 13. Санџачки књижевни сусрети (САКС 2019), саопштило је Бошњачко национално веће (БНВ).

Потпредседник БНВ-а Фуад Баћићанин рекао је да су књижевни сусрети идеална прилика да се оживи "идеја повезивања људских сличности и упознавања различитости кроз писану реч".

"Лијепа писана ријеч је најбољи траг времена у којем једна генерација живи и одраста. Вјерујем да ће и овогодишњи књижевни сусрети наставити да изграђују нераскидиве везе између учесника, вас који казујете лијепе ријечи и нас који вас слушамо, те да ћемо сви након овог благдана постати богатији", истакао је Баћићанин.

Санџачки књижевни сусрети (САКС) су национална културна манифестација санџачких Бошњака која се традиционално организује у оквиру обележавања 20. новембра – Дана Санџака, наводи се у саопштењу.

Како се истиче у саопштењу, намера БНВ-а је да овим сусретима допринесе афирмацији и популаризацији свеукупног књижевног стваралаштва.

Дан Санџака обележава се у знак сећања на оснивање Земаљског антифашистичког вијећа народног ослобођења Санџака (ЗАВНОС), у Пљевљима 1943. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар