Сахрана Михајла Спорића у четвртак на Новом гробљу

Комеморативна седница поводом смрти Михајла Спорића одржаће се у четвртак у 10 часова у свечаној сали Математичке гимназије. Истог дана у 12 часова Михајло ће бити сахрањен на Новом гробљу, обављено је на сајту Математичке гимназије.

Михајло Спорић, један од најбољих младих српских физичара и студент Универзитета Кембриџ, преминуо је у 22. години.

Освојио је бројне награде на домаћим и међународним такмичењима и најважнију међу њима – златну медаљу на Међународној олимпијади из физике 2016. године. Годину дана касније проглашен је за Младог хероја Србије.

Болест га је зауставила на завршној години природних наука.

Михајло ће бити сахрањен на Новом гробљу у Београду, а његова породица је замолила да се уместо куповине цвећа прикупи новац за помоћ Фондацији за децу оболелу од рака Нурдор. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 20. нов 2019, 13:47) - Nenad Ranisavljevic Paris [нерегистровани]

Tragedija bez predsedana

Strasno teska vest i mucno raspolozenje kada procitate ovako tuznu vest o smrti mladog coveka pred kojim je tek bilo vremena za zivot na pretek.Sta su 22godine mladog zivota pred ovako surovom i opakom bolesti?Nista ama bas nista a sta se sad tu moze, nek je vecna slava i hvala mladom naucniku a roditeljima izrazi dubokog saucesca !

(среда, 20. нов 2019, 12:02) - Maria [нерегистровани]

R.I.P

Neka te andjeli cuvaju. Ovo je velika tragedija za tvoju porodicu ali i za celu Srbiju. Nazalost malo je ljudi kao sto si bio ti. Spavaj, andjeli su pokraj tebe. RIP.

(среда, 20. нов 2019, 11:03) - nina [нерегистровани]

Tuga

Saucesce porodici koja je i najvecoj tragediji velika, divan gest, ugledajmo se na ove ljude, ne kupujmo preskupe bukete, usmerimo taj novac mudrije.