Савићи напокон имају своју кућу, живот код Гњилана сада ће им бити много лакши

Хуманитарна организација "Срби за Србе" саградила је кућу десеточланој породици Савић у Коретишту код Гњилана. Свако од осморо деце Савића сада има свој кревет.

Ивана и Ивица Савић имају четири ћерке и четири сина. Најстарија Магдалена има 12 година а најмлађа Лена три месеца.

Ова породица живела је у заједници од 22 члана.

"Сада је дошло време да имамо своју кућу. Има купатило, вода, три спаваће собе, намештај", каже Ивица.

Ивану радује и то што ће имати своју кухињу.

"Сада имамо своју кухињу и спаваће собе да могу деца да спавају и да се раскомоте. Много смо тешко живели, сва деца су била у једној соби", прича Ивана.

Владика Теодосије сматра да је ова породица за пример.

"Породица Савић је пример свима да је богатство у деци и та деца треба да нас наследе на овим светим просторима", рекао је владика Теодосије.

Стотинак донатора помогло је градњу куће Савићима. Укључили су се кошаркаши из Србије, Македоније, локалне власти у Скопљу.

"Ми то радимо често и доле у Македонији, али и са нашом браћом из Србије трудимо се да помогнемо на Косову људима којима је помоћ потребна", наводи Саша Богдановић, председник скопске општине Центар.

Председник Организације "Срби за Србе" Игор Рашула каже да је то друга кућа коју су у овој години изградили на КиМ. Увелико смо почели и трећу, рекао је Рашула.

Бројној фамилији пуно помоћи треба. Свакодневно уз њих је свештенство и монаштво и народна кухиња Епархије рашко-призренске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво