Инжењеријска јединица опремљена новим средствима

Министар одбране Александар Вулин, са замеником начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајорима Петром Цветковићем, обишао је 210. инжењеријски батаљон Друге бригаде Копнене војске у касарни "Рибница" у Краљеву, где је присуствовао приказу инжењеријских средстава добијених из донације НР Кине Војсци Србије и делу обуке припадника те јединице.

Александар Вулин је, након обиласка техничког парка и приказа обуке, истакао да се завршава технички пријем средстава добијених из донације Кине.

"Са великим задовољством морам да кажем да смо први пут од давних педесетих година добили инжењеријску јединицу опремљену потпуно новим средствима, која одговарају највишим светским стандардима", рекао је Вулин.

Кина је Војсци Србије донирала 40 средстава, међу којима су самоходне инжењеријске машине, моторна возила, средства интегралног транспорта и специјална возила.  

Како је истакао заменик команданта 210. инжењеријског батаљона потпуковник Славко Продановић, донација Кине у инжењеријским машинама које је тај батаљон добио веома је значајна.

"Машине су изузетних перформанси у односу на машине које смо имали, нове машине су веома добрих карактеристика, које ће побољшати оперативне способности, олакшати рад свима, почевши од руковалаца, војника, до комплетне јединице која ће моћи да извршава много теже и комплексније задатке него до сада", истакао је Продановић.

Реч је о машинама за тешке радове, међу којима су багери, утоваривачи, дозери гусеничари, дозери точкаши, као и машине за фине и заштитне радове као што су грејдери и ваљци, али и специјална возила која служе за превоз тих машина и пренос терета.

Данас је у касарни "Рибница" приказан и део обуке, а командант 210. инжињеријског батаљона потпуковник Дамир Новоселац, истакао је да је на полигону за обуку приказан садржај инжењеријске обуке пионирске специјалности у изради и савлађивању минског поља, као и рушење елемената и материјала.

"Осим тога, реализован је и приказ садржаја обуке путно-мостне специјалности, у оквиру које је уз помоћ мостополагача "КРАЗ 255" извршено савлађивање вештачке препреке у дужини од 20 метара ", истакао је потпуковник Новоселац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво