Саобраћај ће сутра увече бити пуштен од Таковске до Булевара деспота Стефана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је за РТС да ће од сутра увече Улица Џорџа Вашингтона, од Таковске до Булевара деспота Стефана, бити отворена за аутомобилски саобраћај.

"Данас се завршавају радови на коловозу у Улици Џорџа Вашингтона, у делу од Таковске улице до Булевара деспота Стефана, и овај део улице ће већ сутра увече бити пуштен за саобраћај", рекао је Горан Весић и додао да ће тако читав потез четири булевара који се реконструишу од Рузвелтове до Булевара деспота Стефана бити у саобраћају.

Према његовим речима, у наредне две недеље за саобраћај ће бити отворена и последња деоница од стотинак метара, од Булевара деспота Стефана до Дринчићеве улице и тада ће саобраћај бити пуштен у свим улицама где се врши реконструкција.

Прецизирао је да је извођач, домаћа компанија "Енергопројект" добила налог да убрза  реконструкцију тротоара, тако да се очекује да овај посао буде завршен до краја године, најкасније до средине јануара, зависно од временских услова.

"Када читав посао буде завршен сви грађани Београда моћи ће да виде како изгледају нове реконструисане улице 27. марта, Краљице Марије и Џорџа Вашингтона и да упореде са Улицом цара Душана, која још није реконструисана. Преко седамдесет година, нико није хтео ништа да уради на овим улицама и било је срамота како су изгледале. Београд заслужује да буде сређен и поносан сам јер овај град постаје сваки дан све лепши и уређенији", поручио је Весић.

Навео је и да ће друга фаза радова од Дринчићеве до Пиарона де Мондезира и Тадеуша Кошћушка бити реализована од средине априла до краја лета.

Реконструкција парка Раше Попова 

Весић је рекао да ће у наредне две недеље у том крају почети реконструкција парка Раше Попова који се налази између Кнез Данилове и 27. марта.

"На том платоу који излази на Улицу 27. марта деценијама су били киосци и нелегални објекти који су огледало власти пре нас. И то поред Скупштине града, да брука буде већа. Ми смо на захтев станара уклонили киоске, урадили пројекат парка и урбаног џепа и сада креће реконструкција. У том парку биће постављена скулптура Раше Попова", рекао је Весић и додао да "ако додамо Палилуску пијацу за коју завршавамо процес добијања употребне дозволе јасно да никада у том крају није више урађено на реконструкцији и уређењу".

Најавио је да ће Град Београд до краја године расписати тендер за пројектовање и градњу јарбола са српском заставом који ће се налазити на Ушћу. 

"До краја године расписујемо тендер за изградњу јарбола са великом српском заставом. Висина јарбола ће бити 80 метара и застава ће се видети из многих делова нашег града. Поносни смо на овај пројекат као што смо поносни на Београд и Србију. Док су Вучић и СНС на власти у Београду и Србији ће се вијорити само српске заставе и водиће се српска политика", закључио је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво