Шта могу да очекују туристи који су уплатили аранжман за Венецију

Јака киша и данас пада у Венецији, а ниво воде је највиши од 1966. године. У граду ипак има туриста. Да ли се мењају планови путовања у нашим туристичким агенцијама?

Поплављено је око 70 одсто Венеције. Ходање кроз воду у дубоким чизмама занимљиво је једино авантуристима.

"Има само туристе који нису заиста хтели да откажу, гледамо снимке где носе кофере у рукама, чизме до пола струка. Сви који држе и раде било коју делатност су оштећени, хотели су затворени, све то треба сада реновирати, исушити, вратити у пређашње стање", објашњава Весна Маринковић из Удружења туристичких водича Србије.

У туристичким агенцијама, међутим, и даље звоне телефони. Андреј Тодоровић из "КонТикија" каже да иако има интересовања, они неће водити туристе ако процене да безбедност није на највишем нивоу. 

"Интересовање постоји, наравно уз то интересовање иду и одређена питања, ми као туристичка агенција свакако нећемо ни у Венецију нити у било који други део света слати наше туристе, уколико проценимо да та безбедност није на највећем могућем нивоу", рекао је Тодоровић.

Када је реч о елементарним непогодама, правила су јасна.

"Верујем да ће агенције изаћи у сусрет и понудити нека алтернативна путовања за оне који не могу да промене термин, а за све остале повраћај новца је нешто што је потпуно очекивано с обзиром на то да се ради о елементарној непогоди која није могла бити предвиђена", каже директор "Јуте" Александар Сеничић.

Уколико се ситуација стабилизује и хотелијери гарантују своје услуге онако како је то било планирано, онда нема разлога за отказ, додао је Сеничић.

Без обзира на то што је до сада штета процењена на милијарду евра, у туристичким агенцијама не очекују да ће се то одразити на цене аранжмана. То ће, као и свих ових година зависити искључиво од сезоне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво