Вучић упутио честитку Костићу поводом Дана САНУ

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Српске академије наука и уметности академику Владимиру Костићу, у којој наводи да је САНУ показала да може да буде мерило вредности и брана лошим утицајима.

Вучић је нагласио да је мало институција на овим просторима које могу да се похвале тако дугом традицијом као што је има Српска академија наука и уметности.

"Традиција од 178 година служи на част, али и обавезује. САНУ је, не мало пута, показала да може да буде мерило вредности, али и брана лошим утицајима на нашу државу и вредности нашег друштва", навео је Вучић.

Председник је подржао иницијативу Владимира Костића да САНУ узме већу улогу у дијалогу и друштвеним процесима у нашем друштву.

"На тај начин ће Српска академија наука и уметности обезбедити очување свог великог ауторитета у Србији, а својим искуством допринети њеном даљем напретку", наводи се у честитки председника Вучића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво