Предлог да се за младе физичаре установи награда "Михајло Спорић"

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Математичка гимназија и Друштво физичара предложили су да се установи награда која ће носити име по младом студенту физике Михајлу Спорићу.

Награда ће се додељивати ученицима који су на крају средње школе остварили најбоље резултате на такмичењима из физике, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Михајло Спорић био је студент физике на Тринити колеџу Универзитета Kембриџ, а преминуо је 7. новембра у 22. години после дуже болести.

Завршио Математичку гимназију у Београду, а носилац је Вукове дипломе и Светосавске награде. Освојио је многобројне награде на домаћим и међународним такмичењима из физике, астрономије и астрофизике.

Једини је ученик Математичке гимназије који је у једној школској години освојио златне медаље на три међународна такмичења.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 19. нов 2019, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

PODRŠKA

ovo je najmanje što država može sada da uradi za njega koji nas je prerano napustio. Zato treba na vreme prepoznati sve ove mlade ljude i na vreme im dati podršku , pomoći im u napredovanju i promovisati ih u idole svojih generacija. Ovo je neophodno kako bi se kod mladih ponovo izgradili kriterijumi vrednosti.

(уторак, 19. нов 2019, 11:23) - Nikola [нерегистровани]

Odlicna ideja

Odlicna ideja! Podrzavam.

(уторак, 19. нов 2019, 09:58) - anonymous [нерегистровани]

Tako je!

Ovaj divan mladic je to zasluzio! Steta za njega, steta za ceo svet sto nas je tako rano napustio...