Мистерија закупа термалног купатила у Богутовачкој бањи

Матарушка и Богутовачка бања надомак Краљева, некада међу најпосећенијим одмаралиштима и лечилиштима у Србији, на продаји су у пакету већ десету годину. Новог власника чекају не само гости, већ и мештани. Захваљујући њима Богутовачка бања, иако у стечају, сачувана је од корова. Била је пуна гостију до пре месец дана, док на бањско-термално купатило поново није стављен катанац.

Без јавног оглашавања, купатило са термалном водом добило је закупца, а мештани и гости забрану уласка.

"Наједном се појавио, ја мислим да су то неки уговори и то је оно што ми знамо. Ко је закупио, како је закупио, ми то ништа не знамо", истиче Ката Зорић, мештанка Богутовачке бање.

Кућевласници кажу да од стечајног управника већ пет година траже у закуп купатило. Само су на допис из 2017. године добили одговор.

"Замолили смо да ли можемо да закупимо купатило и да нам каже под којим условима. Међутим, он је мени рекао да излази у уторак оглас у Вечерњим новостима. Оглас није изашао. Ја сам га поново контактирала и он каже то је била графичка грешка. На томе се завршило. Никада више нас није контактирао", објашњава Зора Борисављевић, мештанка Богутовачке бање.

Оронуло купатило у коме данас нема ни струје становници бање и гости сами су одржавали мобом.

"Ја сваке године косим овај плац овде да се не би то запустило. Нико ми није рекао, сам сам преузео то и радићу све док се неко не сети да то уреди, да уреди да буде како треба и како заслужује овај божији дар, овај драгуљ који ретко где има. Ја сам доста прошао, али овако нешто нема нигде", наглашава Момчило Павловић из Београда.

Кућевласници су углавном наши људи из иностранства који су сву стечену имовину уложили у ове апартмане и куће.

"Двадесет година живим на Кипру, а пре месец дана сам посетила Богутовачку бању због одмора и онда када сам осетила овај мир, тишину, здравље једном речју рај, онда сам одлучила да купим кућу", каже Драгана Ђорђевић са Кипра.

Али лек је кажу вода. Она је већ месец дана под катанцем. Закупца нисмо успели да нађемо, а одговор стечајног управника и надлежне агенције још нисмо добили.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 19. нов 2019, 10:03) - anonymous [нерегистровани]

Predlog

U banjama i lekovitoj vodi, izmedu drugih stvari, je mogucnost boljeg razvoja Srbije. RAdite na tome!