Кнежевић: Бастаћев минус већи од милион евра, не плаше ме претње

Директор Спортског центра "25. мај - Милан Гале Мушкатировић" Јован Кнежевић саопштио је да је бивше руководство овог центра под контролом председника општине Стари град Марка Бастаћа, на основу налаза буџетске инспекције Града Београда, направило минус знатно већи од милион евра.

Јован Кнежевић је уједно поручио да га неће уплашити претње, које су почеле на промоцији књиге заменика градоначелника Горана Весића, а кулминирале синоћ када је добио претње смрћу телефоном.

"Инспекција је направила извештај на 274 стране и поднете су кривичне пријаве. Дуг је знатно већи од милион евра, скоро два, било је много незаконитости и неправилности, али оставићу детаље надлежним органима", рекао је Кнежевић на конференцији за медије.

Како је навео, невосмислено је потврђено да претходни менаџмент, не један, него сви уназад пет година, нису се водили домаћински, ни законито у руковођењу центра.

"Одређеним локалима је изадаван простор без икаквог јавног надметања, по принципу договора, неким локалима је дозвољена пренамена без законског договора, за одређена кашњења у плаћању некима никад није наплаћена законска камата и буџет је ту оштећен за велики новац", рекао је Кнежевић.

Он је додао да ће ново руководство, упркос свему, успети да Центар Нову годину дочека "у плусу", без обзира што је затечено очајно стање, грејање је било искључено у мају, са дугом већим од милион евра и кредитом од Адико банке за рефансирање, а то није учињено.

"Мене претње неће уплашити, синоћ сам добио претње смрћу телефоном, са непознатог броја да нећу дочекати Нову годину. Све сам пријавио полицији. Оно што је битно јесте да ниједна врста претње мени, сарадницима, породици, на мене неће утицати. Није први пут да ми прете, то свакако ниј начин да се води политичка борба, нити нека друга битка. Ко год да је, нека му је на част", каже он.

Кнежевић истиче да сигурно неће одустати јер у држави постоји ред и неко ко може да га заштити.

"Претње ће и мене и моје сараднике мотивисати да додатно радимо јер то показује да смо на добром путу. Не видим други разлог за претње, осим ако неко има разлог да се боји. Све и да се деси најгоре доћи ће неко други и урадиће све што треба да се ради. Завршићу посао ја или неко други. Закон мора да буде исти за све", поручио је Кнежевић, уз констатацију да редовно обавља посао и нема додатно обезбеђење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара