Рекордан број грађана примио вакцину

Прошло је месец дана од када је у Србију стигло скоро 300.000 доза вакцине против грипа. Иако је купљено 50.000 доза више него прошле године, готово све количине су потрошене.

У Институту за јавно здравље "Батут" кажу да су у току прерасподеле преосталих количина вакцина по домовима здравља, а разматра се и набавка додатних доза вакцине против грипа.

Статистика показује да је то рекордан одзив грађана. 

Директор Дома здравља "Палилула" др Александар Стојановић каже да је то знак да су пацијенти схватили да треба да се вакцинишу.

"На време смо добили вакцине, али су нестале, што не значи да их неће бити", рекао је др Стојановић, истичући да је у том дому здравља интересовање за 80 одсто веће него прошле године.

Додаје и да епидемије грипа нема, и да нема већих гужви.

Његов савет грађанима је да избегавају просторије са много људи и да се облаче у складу са временским приликама.

"Ако имате симптоме, идите код лекара, немојте сами да се лечите", поручио је др Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво