Аеродром "Морава" добио идентификациони кôд

Међународно удружење за ваздушни саобраћај (ИАТА) званично је доделило Аеродрому "Морава" идентификатор локације са три слова – КВО, пише портал Еx-YU aviation.

На сајту Директората за цивилно ваздухопловство, на списку аеродрома са сертификатом и даље су само аеродроми у Нишу и Београду, а "Морава" је на списку аеродрома са дозволом за коришћење.

У четвртак, 21. новембра, у 10.00 завршава се тендер који је Влада Србије расписала за избор авио-превозника са аеродрома "Морава".

У тендерској документацији наводи се да понуђач мора имати најмање један авион са седиштем у Србији, капацитета најмање 70 путника и још један помоћни авион, који је такође стациониран у Србији.

Од прве недеље децембра ове године, изабрани превозник три пута недељно летеће за Беч, а од 10. марта 2020. до 15. октобра 2020. године три пута недељно и до Солуна.

Те линије проглашене су за линије од јавног интереса у ваздушном саобраћају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво