Зиђин: Сви планови о смањењу загађења у оквиру задатих рокова

Компанија "Зиђин" из Бора саопштила је да се сви планови о значајном краткорочном и дугорочном побољшању еколошких перформанси производних капацитета компаније "одвијају предвиђеном динамиком и у оквиру задатих рокова".

У саопштењу се наводи да "Зиђин мајнинг", као одговорна компанија, послује увек у складу са свим важећим прописима и стандардима, и у потпуности поштује све европске, националне и локалне регулативе, као и све остале међународне стандарде квалитета и пословања.

"Зиђин" истиче да је менаџмент компаније на редовним састанцима констатовао да се сви планови о значајном краткорочном и дугорочном побољшању еколошких перформанси производних капацитета компаније одвијају предвиђеном динамиком и у оквиру задатих рокова.

Као једну од краткорочних мера, компанија наводи набавку две машине за распршивање магле за неутрализацију сумпор-диоксида у гасу, а до краја ове године "Зиђин" обећава још три машине за распршивање магле, ради даље неутрализације сумпор-диоксида.

Додаје се да ће до краја маја 2020. године бити изграђено постројење за прикупљање прашине и издувних гасова из конвертора, а до краја 2021. године постројење за десулфуризацију "како би емисија гасова увек и у потпуности била у складу са прописаним стандардима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи