Протест због отпадних вода у Грачаници, и Срби и Албанци траже обуставу радова

Представници неколико десетина породица у Грачаници протестовало је због појаве отпадних вода и непријатних мириса поред њихових кућа.

Отпадне воде задржавају се од изградње затвореног система канализације у Ајвалији.

Радовима су створени чепови у затрпаном кориту потока којим су отпадне воде из тог села одлазиле даље, због чега су мештани Грачанице, и Срби и Албанци, затражили обуставу радова и интервенцију општинских власти.

Радисав Димитријевић из Грачанице објашњава да су се отпадне воде појавиле ширењем села Ајвалије и градњом кућа према насељеном делу Грачанице.

"Канализација из новосаграђених кућа слива се у канализацију и задржава се у затвореном кориту потока", наводи Димитријевић.

"Све ово се ради због Беџета Пацолија"

Димитријевић тврди да се канализација гради ради потреба инвеститора који планира да подигне стамбени блок.

"Беџет Пацоли је купио ово имање и све ово се ради због њега", наглашава Димитријевић.

Подземну канализацију и затварање корита потока изводи Миинистарство за просторно планирање косовске владе, без знања и одобрења општинске администрације у Грачаници.

"Они су започели два пројекта на територији наше општине без наше сагласности. Ми бисмо сигурно дали предлог корекције да се са канализацијом настави до краја а не само једним делом", рекао је општински функционер за урбанизам Дејан Јовановић.

Он је незадовољним житељима Грачанице пренео да је од извођача радова и Министарства за просторно планирање затражено да обуставе радове.

Незадовољни мештани су се састали и са председником Општине Срђаном Поповићем, износећи  податак да у случају већих падавина, које се сада и очекују, поплава може угрозити многа домаћинства јер се канали отварају и затварају сходно пројекту који се спроводи, не водећи рачуна о интересима мештана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи