Војничку пушку заменио лопатом – исплати се

Слободан Николић из Синошевића код Горњег Милановца израчунао је да му се од посла професионалног војника више исплати да се бави пољопривредом. Због тога је решио да остане на селу и очевом имању.

Да остане на родитељском имању у селу Синошевићи и живи од сточарства убедила га је чиста рачуница. Он је увећао имање, прави модерну шталу а већ има 15 крава које месечно дају 5.000 литара млека. Годишње, рачуна, може да преда и више од 50.000 литара млека.

"Имамо комплетан испуст, краве су на ваздуху, на отвореном, у кондицији су, самим тим су здравије. Квалитетна храна сенажа, силажа, миксом наше природне хране, концентрата, значи добија се квалитетно млеко", каже Слободан.

Да би добили здрав производ воде рачуна о сваком детаљу. Уз проветравање штале уградили су и систем за изђубравање. Храну производе на око 25 хектара.

Николићи истичу да је живот на селу непрестани рад уз много одрицања, јер би у супротном пропало све што су генерације стицале.

"Једноставно би то домаћинство било затворено, јер године су учиниле своје. Ја још радим и помажем, али не бих ја могао то да постигнем", наводи Слободанов отац Драгојло.

Очево искуство Слободану је драгоцено, али сматра да је важно да се сваки пољопривредник и сточар и додатно образује.

"Ако остаје на оном што зна а прохтеви су нешто друго, онда губи корак и неће бити успешан у том послу као што би требало да буде, просто као и у сваком другом послу", рекао је Слободан.

Исплативост, уз стално улагање у сточарску производњу, Николићи се надају биће пример и мотив следећој генерацији да остане и настави посао на породичном имању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво