Гимназија у Врању припрема енциклопедију знаменитих ученика и професора

Гимназија "Бора Станковић" у Врању, поводом 140. годишњице оснивања, припрема енциклопедију знаменитих личности које су похађале ту школу или предавале у њој.

Упутили су јавни позив за подношење предлога и прикупљање података о професорима и ученицима који су учествовали у раду и развоју врањске Гимназије.

Књижевници, научници, заслужни грађани из области уметности, културе, привреде. Фотографије тридесетак личности које су радом допринеле друштвеној заједници, а део живота провеле у врањској Гимназији, већ су постављене у холу школе. Међу њима је осам академика.

"Велика је част истаћи да смо ђаци школе у којој су ђаци биле велике и знамените личности попут Боре Станковића, Јаше Продановића, Радоја Домановића", рекла је Милица Станковић, ученица Гимназије "Бора Станковић" у Врању.

Милица Воркапић, која такође похађа ову школу, навела је да јој је драго што је у истој школи у коју су ишле значајне личности попут Ђорђа Тасића и Милана Влајинца.

Гимназија је формирала редакцијски одбор за разматрање нових предлога, који треба да садрже кратки опис, образложење, фотографију. Одбор чине професори Гимназије и хроничари града.

"Апеловала бих на људе у широј заједници да своје рођаке и пријатеље пријаве и поднесу предлоге који су нама битни, само са циљем да нико не буде заборављен, већ да то буде права Енциклопедија, прави документ, и полазиште, основа за нека будућа времена", казала је Сузана Мишић Станковић, директорка Гимназије "Бора Станковић".

Основни критеријум је да је неко био ученик или професор школе у раздобљу од 1881. до 2001. године, предлоге треба доставити до краја јуна 2020. године. Енциклопедија ће бити објављена поводом обележавања 140 година постојања Гимназије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво