Милици и Милану вук је први комшија а медвед најбољи пријатељ

Километрима од цивилизације, у планинском селу Горње Кошље код Љубовије, горштачким животом живе тринаестогодишњи Милица и Милан Арсеновић. Иако наочиглед исти као и њихови вршњаци, живот близанаца у много чему је другачији.

Милица и Милан устају у пола осам и са оцем иду у шуму, помажу му да вуче дрва. И тако, сваког јутра, чак и кад завеју снегови.

Није им тешко, родитељима помажу у свему – хране стоку, воде волове, а потом одлазе у школу. Жао им је, кажу, што се касно враћају са часова, јер би могли да помогну и више.

Због тога што им нико од другара никада није дошао, Милица и Милан не славе рођендане. У шали говоре да им је вук први комшија а медвед најбољи пријатељ.

Осим друштва и пута, на планини, кажу, имају све – храну и пиће, јер на више од тога нису се навикли. Али јесу да буду добра, вредна и поштена деца.

"Помажу нам у сваком послу, и од стоке, дотерују овце и затворе их. Милан са мном иде и у шуму, Милица је мало више са мајком око куће", каже њихов отац Драгић Арсеновић и додаје да је веома поносан на децу.

Трошна кућа далеко у брдима, два вола, 40 оваца и њих четворо – богатство су, кажу, које нема цену. Јер имају здравље, радост и једни друге.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 12. нов 2019, 05:06) - šaparac [нерегистровани]

Najveće bogatstvo

Ova deca treba da budu primer mnogima. Ne žale se ni na šta, nije im ništa teško, dobri su đaci i od malih nogu se uče radu i poštenju. Tako treba učiti decu u Srbiji.

(понедељак, 11. нов 2019, 10:21) - anonymous [нерегистровани]

Људскост

Од ове вредне деце ће да израсту Велики Људи

(недеља, 10. нов 2019, 21:42) - Milorad [нерегистровани]

kad bi

Kad bi nam cela srbija bila ovako vredna i čestita ne bi imali briga

(недеља, 10. нов 2019, 20:34) - anonymous [нерегистровани]

Da ste zivi zdravi

Srecni i blagoslovljeni, uvek.