Привремено забрањен рад Високој школи за менаџмент у Крагујевцу

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, након ванредног инспекцијског надзора, донело је решење којим се Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу привремено, до к раја зимског семестра - забрањује рад.

У саопштењу министарства наводи се, да је Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу дозвола за рад издата 01.07.2016. године, на основу извештаја о почетној акредитацији.

Та школа је након тога поднела захтев за акредитацију 28.3.2017. године, али још није добила уверење о акредитацији, због чега се сматра да не испуњава прописане услове за рад.

Национално акредитационо тело (НАТ) се на захтев инспектора писмено изјаснило да је Висока школа за менаџмент и економију у Крагујевцу у поступку акредитације и да је на сајту НАТ-а грешком наведено да је захтев одбијен.

Пре добијања дозволе за рад школа је уписала студенте школске 2015/2016. године за основне академске студије на студијском програму економија.

Након инспекцијског надзора, инспектори су донели решење којим су наложили поништавање уписа студентима уписаним школске 2015/2016. године, као и поништавање уверења о стеченом високом образовању студентима уписаним ове школске године.

Матичне књиге студената вођене су неуредно и не може се утврдити тачан број уписаних студената.

Школа је уписивала студенте школске 2016/2017. године, 2017/2018. и 2018/2019. године.

Утврђено је и да школа нема потребан број наставника прописан одредбом члана 23. став 3. Закона о високом образовању, саопштило је министарство.

Високој школи за менаџмент и економију из Крагујевца налажено је да без одлагања, престане да обавља наставну и другу делатност до испуњења прописаних услова и о томе јавно обавести студенте.

Школи се забрањује да организује и спроводи упис и полагање испита до краја зимског семестра.

Наложено је и уклањање натписа и других обавештења о раду установе из свих просторија које користи та школа, као и престанак рекламирања, а до испуњења прописаних услова, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво