Расте број миграната, јутрос 25 покушало да уђе у Мађарску

У 16 прихватних центара у Србији тренутно борави око 3.200 миграната. Процењује се да још најмање 700 азиланата у нашој земљи тражи пут за илегалан прелазак границе, ка западноевропским дестинацијама. У првих десет дана новембра, број миграната почео је да расте, а таква тенденција се бележи и на северу земље.

Ни киша ни захлађење нису спречили мигранте да покушају да се домогну земаља Европске уније. Јутрос је код граничног преласка Реске приведено 25 миграната који су покушали да илегално уђу у Мађарску.

Од почетка новембра приведено је око 400 миграната, што је највећи број у току ове године.

Током целе 2019. мађарске пограничне власти зауставиле су више од 8.000 миграната.

Мигранти се појављују у групама до 20 особа, углавном мушкараца, долазе из Авганистана, Сирије, Ирака, Ирана, Палестине, Еритреје.

Највећи број миграната приведен је у месту Херцег Санто – на тромеђи Србије, Хрватске и Мађарске – јер се ту завршава ограда.

Кријумчари изнуђују и неколико хиљада евра по особи за превоз преко границе.

Стварају се и велики проблеми за камионџије, јер мигранти свакодневно покушавају да се сакрију у теретном делу возила и на тај начин се "прошверцују". 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво