Михајловићева: Од Београда до Бугарске за мање од три сата

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић наводи да је све спремно за отварање последњих деоница источног крака Коридора 10. Наводи да ће од Београда до границе са Бугарском, бити потребно мање од три сата. Истиче да осим уштеде времена, отварање ове деонице има и велики безбедносни аспект.

Зорана Михајловић обишла је деоницу источног крака Коридора 10, уверила се да је све спремно за сутрашње свечано отварање и поручила: "Мисија Коридор 10 је завршена".

"Све је спремно да сутра, заједно са извођачима радова, грађевинским радницима и свим званицама обележимо завршетак комплетног источног крака од Ниша до границе са Бугарском, у дужини од 86,9 километара. Србија је завршила Коридор 10 и више нема ниједног метра на овој саобраћајници да није под асфалтом", рекла је Михајловићева.

Како каже, од Београда до границе са Бугарском путоваће се мање од три сата.

Истиче да осим уштеде времена, отварање ове деонице има и велики безбедности аспект. 

Додаје да је отварање заказано за 12 часова и да ће поред бројних званица присуствовати председник Србије Александар Вучић и председника Владе Бугарске – Бојко Борисов.

Истиче да Србија можда никад није имала такву годину каква је била 2018, у којој су завршени и пуштени у саобраћај и јужни и источни крак Коридора 10, а до краја године биће у саобраћају укупно око 120 километара ауто-пута на "Милошу Великом".

"Увек где смо имали нове деонице ауто-пута, имали смо и нове фабрике и више транзитног саобраћаја. Зато не смемо да стајемо, зато почињемо да градимо нове ауто-путеве. Већ смо почели да градимо деонице Сремска Рача – Кузмин и Прељина – Пожега, ускоро потписујемо уговор за градњу ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница, а очекује нас и почетак радова на Моравском коридору и првој деоници ауто-пута Ниш–Мердаре, од Ниша до Плочника", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе ће данас обићи новоизграђене деонице од Просека до Банцарева, дужине 22,5 километара, које ће сутра бити пуштене у саобраћај.

број коментара 0 Пошаљи коментар