Да ли ће запослени у државним органима бирати када долазе, а када одлазе са посла

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић каже за РТС да увођење "клизног" радног времена грађани неће осетити и да руководиоци морају да обезбеде континуитет у раду у сваком тренутку.

Предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да државни органи уведу "клизно" радно време, многи грађани су схватили као могућност да запослени могу да бирају када долазе, а када одлазе са посла.

Међутим, Бојана Станић је, гостујући у Београдској хроници, истакла да то апсолутно није тачно.

Објашњава да Министарство за рад, које је већ увело клизно радно време, ради од 07.30. до 15.30, али да запослени могу почети да раде пола сата раније и исто толико отићи раније са посла.

Ако нека државна институција жели да уведе клизно радно време, предлог мора да одобри Влада, напомиње државна секретарка.

Што се тиче државних установа које раде са странкама, Станићева наглашава да све остаје као до сада, а грађани то неће осетити.

Објашњава да руководиоци ужих организационих јединица морају да обезбеде континуитет у раду у сваком тренутку.

Руководилац обезеђује највише извршилаца онда када има највише посла, напомиње Станићева.

Станићева истиче да се увођењем клизног радног времена оно прилагођава потребама запослених и потребама посла, јер неки послови морају да се обаве након завршетка радног времена.

Могућност "клизног" радног времена постоји и за приватне фирме, уколико то омогућава производни процес, каже државна секретарка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво