Забрињавајући "досије" једне улице у Миријеву

Експлозија два аутомобила у Миријеву, у Улици Љубише Миодраговића, догодила се буквално у глуво доба ноћи, а поред штете на возилима, у оближњој згради попуцали су прозори на неким становима у приземљу, сведоче станари. Постоје снимци сигурносних камера на којима се виде мушкарци како поливају бензином аутомобиле. У полицији кажу да је истрага још у току.

Олупине аутомобила подсећају на тешку ноћ у Миријеву, у Улици Љубише Миодраговића. Ватра је за час прогутала два паркирана аутомобила. Страдали су и прозори у приземљу, улазна врата изваљена, под руком се осећа омекшала истопљена пластика.

"Уништени су комшијин и мој аутомобил. Ту ноћ је јако дувао ветар и носио је ватру у правцу наших аутомобила", објашњава Маја Васић из Миријева.

Њена комшиница наводи да ју је у два сата после поноћи пробудила светлост, да је погледала кроз прозор и угледала пожар.

Она каже да је "као у Бејруту", алудира на већ дотрајалу фасаду и многе друге мањкавости.

Оштећено је и стакло, кров изнад стана у сутерену, чији власник каже да није могао од дима да изађе напоље. И дете на трећем спрату зграде се гушило, па му је помоћ указана у дежурној болници.

"У шоку смо. Овако нешто се раније није дешавало. Чула сам од комшија да су прошле зиме неком избушене гуме на аутомобилу, али мени се тако нешто није догодило", наводи Васићева, док њена комшиница наводи да су након праска сви излетели из зграде.

Полиција не уклања олупине 

Пожар је подметнут, види се на снимку камере из стана власника уништеног возила, тачније два мушкарца поливају бензином аутомобил, али и џип истог власника, паркиран у близини.

Аутомобил је брзо изгорео, као и комшиничин. Делимично захваћеног теренца, на време су померили полицајци, прича власник који због истраге, не може пред камере.

Васићева наводи да ја још увек нисам свесна шта се догодило, док њена комшиница наводи да је узнемирена: Кад год изађем угледам олупине аутомобила, као да је Хирошима".

Због додатне истраге, полиција не уклања олупине. Оштећени могу добити записник, за евентуалну надокнаду штете, ако се нађу починиоци. Јер другог основа за накнаду и нема.

За пола сата снимања и распитивања, екипа РТС-а је сазнала да је у прошлости било – бушења гума на целом паркингу, ватреног обрачуна у суседној згради, близнакињи. Полуусељене су јер су неки станови продавани по два пута, инвеститора нема у папирима, али је из затвора доспео до заштићеног сведока, кажу.

Додају да се зграде папиролошки воде на давно преминулог власника пољопривредног земљишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво