Европске шампионке и шампиони апелују на већу опрезност у саобраћају

Сваки трећи дан у саобраћају страда једна млада особа, а свакога дана буде повређено њих петнаесторо. Европски шампиони, одбојкаши и одбојкашице Србије, покренули су акцију којом апелују да се поштују прописи и да се не вози под дејством алкохола.

У претходне три године – од 2016. до 2018. године – у саобраћајним удесима погинуло је 330 и повређено 19.666 младих.

Од укупног броја погинулих у саобраћају, око 19 одсто су млади људи, који чине и скоро трећину укупног броја повређених, чак 32 процента.

"Саветујем свим младим возачима да не журе претерано, већ да поштују ограничење. Није то насумично постављено, то је све прорачунато, тако да је битно стићи, а не пожурити", каже одбојкаш Срећко Лисинац.

Млади од 15 до 30 година чине око 18 одсто становништва у Србији.

Тај период живота карактеришу велике животне промене и представља мост између детињства и зрелости. Завршава се образовање, почињу сталне радне обавезе и заснива породица.

"Рекла бих им да увек буду концентрисани и да не седају за волан ако нису сигурни", каже одбојкашица Бојана Миленковић.

Њене колеге Урош Ковачевић и Александар Атанасијевић додали су да се у саобраћају понашају тако да не повреде ни себе ни друге, као и да тренутак непажње може да промени живот.

Стручњаци кажу да је најбоља превентива и начин да се несреће избегну да, када млади људи који су успешни у својој каријери, позову вршњаке да и они буду дисциплиновани у саобраћају.

Кампања је само део активности компаније "Ауто-Чачак", која је спонзор и мушке и женске одбојкашке репрезентације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво