Ватрогасци обележавају свој дан, ове године више од 31.000 интервенција

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица Сектора за ванредне ситуације обележавају Дан заштите од пожара, 7. новембар, низом активности, кроз едукативне скупове и показне вежбе широм Републике Србије како би упознали децу и одрасле са начином поступања у случају опасности.

Дан заштите од пожара се у Србији традиционално обележава већ 185 година у циљу информисања јавности о важности професионалне службе заштите од пожара и ватрогасно-спасилачке јединице које као основни заједнички циљ имају заштиту живота људи и имовине у држави, наводи се у саопштењу МУП-а.

Током ове године, припадници Сектора били су ангажовани на више од 31.000 интервенција, међу којима је било око 28.000 пожара, током којих је спасено 1.233 грађана и евакуисано 208 особа.

Поред редовних активности, припадници ватрогасно-спасилачких јединица посебну пажњу посвећују едукацији најмлађих и реализују низ активности, као што су "Ватрогасац у школи", "Полицајац у заједници" и "Основи безбедности деце".

Подучавање деце о ризицима од пожара, других елементарних непогода и катастрофа је од великог значаја за њихово развијање свести и боље разумевање околине у којој живе.

број коментара 0 Пошаљи коментар