Трећи позив талентованим младим истраживачима докторских академских студија

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало je Трећи позив талентованим младим истраживачима - студентима докторских академских студија за укључивање у научно истраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама.

Право учешћа имају кандидати са уписаном првом годином докторских академских студија у школској 2019/2020 години старости до 30 година и са просечном оценом на претходним нивоима студија девет или вишом, саопштило је Министарство просвете. 

Позив je отворен до 20. новембра 2019. године и расписује са критеријумима који омогућавају да се у рад акредитованих научноистраживачких организација укључе најбољи млади истраживачи.

Циљ позива је да се младим истраживачима пошаље јасна порука да за њих има места у нашој научној заједници, са жељом да остану у земљи и да овде постижу запажене научне резултате.

Први позив талентованим младим истраживачима био је у марту 2018. године када је од 1.000 младих истраживача укључено 881 на научноистраживачке пројекте.

По Другом позиву, који је објављен у новембру 2018. године, било је планирано укључење 100 младих истраживача, али је због великог интересовања позив проширен на 300 младих истраживача.

До сада је по овом позиву на научне пројекте који су у току укључено 298 младих истраживача.

На овај начин Министарство ствара услове за останак младих у земљи што ће чинити и у будућности, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво