"Удар 2019" – приказ ватрене моћи копнених јединица ВС

Више од 200 припадника Четврте бригаде копнене војске са 20 борбених возила извело је тактичку вежбу са бојевим гађањем "Удар 2019" на војном комплексу "Пасуљанске ливаде".

Циљ вежбе "Удар 2019" је побољшање обучености команди и јединица у припреми, организовању и извођењу нападне операције, као и извршавање додељених ватрених и тактичких задатака, саопштило је Министарство одбране.

Након успшено изведен вежбе министар одбране Александар Вулин рекао је да је имао прилику да се увери колико су припремљени и обучени припадници артиљерије и оклопних јединица ВС.

"Видели смо да је сваки припадник Војске Србије увек спреман и високо мотивисан да испуни сваки свој задатак", додао је Вулин.

"Војска Србије подједнако поклања пажњу свим својим елементима, свим својим родовима и видовима, али свакако мора да води рачуна да сваки од њених видова и родова буде и подједнако модернизован, савремен и да његови припадници буду високо мотивисани", нагласио је министар.

Како је нагласио, Војска Србије улаже велике напоре када је у питању модернизација оклопних јединица, али и артиљерије и изнад свега води рачуна да сваки припадник ВС буде задовољан, сигуран и високомотивисан.

Сви припадници Војске Србије, како је оценио Вулин, у стању су да спроведу баш све своје задатке.

Руководилац тактичке вежбе са бојевим гађањем "Удар 2019" мајор Љубиша Мицић и командант 46. тенковског батаљона истакао је да су тенковске посаде увежбане и оспособљене за извршавање наменских задатака.

Пред вежбу извели смо више гађања на војном комплексу "Орешац", као и овде на "Пасуљанским ливадама" и ова вежба је била врхунац обучавања Друге тенковске чете, навео је мајор Мицић.

На вежби "Удар 2019" учествовао је и поручник Никола Јовановић, командир Трећег тенковског вода, који је нагласио да су се за ову вежбу припремали током целе године.

Обучавали смо тенковске посаде у касарни, на полигонима, а ово је данас била круна нашег обучавања. Тактички и ватрени део је одличан, упркос свим метеоролошким условима, нагласио је Јовановић.

Како је додао, задовољан је својим тенковским посадама и тенковским водом који је извео гађање заслуживши одличну оцену.

Вежбу "Удар 2019" припадници Друге тенковске чете 46. тенковског батаљона Четврте бригаде копнене војске извели су по теми "Тенковска чета у нападу", а припадници Прве самоходне хаубичке артиљеријске батерије 43. самоходног хаубичког артиљеријског дивизиона по теми "Батерија у подршци тенковске чете у нападу".

На вежби је учествовало више од 200 припадника Четврте бригаде копнене војске са 20 борбених возила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво