"Удар 2019" – приказ ватрене моћи копнених јединица ВС

Више од 200 припадника Четврте бригаде копнене војске са 20 борбених возила извело је тактичку вежбу са бојевим гађањем "Удар 2019" на војном комплексу "Пасуљанске ливаде".

Циљ вежбе "Удар 2019" је побољшање обучености команди и јединица у припреми, организовању и извођењу нападне операције, као и извршавање додељених ватрених и тактичких задатака, саопштило је Министарство одбране.

Након успшено изведен вежбе министар одбране Александар Вулин рекао је да је имао прилику да се увери колико су припремљени и обучени припадници артиљерије и оклопних јединица ВС.

"Видели смо да је сваки припадник Војске Србије увек спреман и високо мотивисан да испуни сваки свој задатак", додао је Вулин.

"Војска Србије подједнако поклања пажњу свим својим елементима, свим својим родовима и видовима, али свакако мора да води рачуна да сваки од њених видова и родова буде и подједнако модернизован, савремен и да његови припадници буду високо мотивисани", нагласио је министар.

Како је нагласио, Војска Србије улаже велике напоре када је у питању модернизација оклопних јединица, али и артиљерије и изнад свега води рачуна да сваки припадник ВС буде задовољан, сигуран и високомотивисан.

Сви припадници Војске Србије, како је оценио Вулин, у стању су да спроведу баш све своје задатке.

Руководилац тактичке вежбе са бојевим гађањем "Удар 2019" мајор Љубиша Мицић и командант 46. тенковског батаљона истакао је да су тенковске посаде увежбане и оспособљене за извршавање наменских задатака.

Пред вежбу извели смо више гађања на војном комплексу "Орешац", као и овде на "Пасуљанским ливадама" и ова вежба је била врхунац обучавања Друге тенковске чете, навео је мајор Мицић.

На вежби "Удар 2019" учествовао је и поручник Никола Јовановић, командир Трећег тенковског вода, који је нагласио да су се за ову вежбу припремали током целе године.

Обучавали смо тенковске посаде у касарни, на полигонима, а ово је данас била круна нашег обучавања. Тактички и ватрени део је одличан, упркос свим метеоролошким условима, нагласио је Јовановић.

Како је додао, задовољан је својим тенковским посадама и тенковским водом који је извео гађање заслуживши одличну оцену.

Вежбу "Удар 2019" припадници Друге тенковске чете 46. тенковског батаљона Четврте бригаде копнене војске извели су по теми "Тенковска чета у нападу", а припадници Прве самоходне хаубичке артиљеријске батерије 43. самоходног хаубичког артиљеријског дивизиона по теми "Батерија у подршци тенковске чете у нападу".

На вежби је учествовало више од 200 припадника Четврте бригаде копнене војске са 20 борбених возила.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 06. нов 2019, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Logicna posljedica....

Kako svi znamo Zapad je silom privremeno okupirao srpski KosMet i nema namjeru da ga vrati Srbiji iako je to potpisao u Rez.SB.UN.1244. i vrsi stalni pritisak na Srbiju da sama prizna "nezavisnost" KosMeta sto Srbija nece nikada uciniti.
Onda su zapadne sile presle na plan B,tako sto su formirale "kosovsku vjsku",naoruzale je i sada je toku obuka tih snaga od strane njemackih,britanskih i americkih vojnih strucnjaka.Da bi ispitali puls vojsci Srbije u nekoliko navrata su slali ROSU na sjever Kosmeta da hapse Srbe i sve je to dovelo do toga da Srbija ozbiljno razmisli o odbrani svoga naroda na KosMetu.U tom kontekstu Srbija se ubrzano naoruzava i vrsi vojne vjezbe kako bi borbenu gotovost svojih jedinica dovela na maksimum.Jer,NATO i Albanci su dokazali da imaju namjeru da,milom ili silom, ovladaju srpskim KosMetom.Zato su ove vjezbe VS logicna posljedica dogadjanja na KosMetu.