Судије положиле заклетву пред председницом парламента

Судије које су први пут изабране на судијску функцију у основним судовима, положили су заклетву у Народној скупштини, пред председницом парламента Мајом Гојковић.

Заклетву су положиле судије које су први пут изабране на судијску функцију на седници Скупштине Србије 23. октобра и на седници 10. јула 2019. године.

Судије које су положиле заклетву судијску функцију обављаће у основним судовима у Деспотовцу, Трстенику, Лозници, Петровцу на Млави, Горњем Милановцу, Новом Саду, Новом Пазару, Аранђеловцу и Мионици, саопштено је из парламента.

Гојковићева је изразила уверење да ће новоизабране судије током мандата судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и на тај начин обезбедити правично суђење за сваког грађанина у Србији.

"Верујемо да ћете током свог трогодишњег мандата у судовима опште и посебне надлежности, као новоизабрани носиоци правосудних функција, пружити значајан допринос наставку реформи правосудног система, и циљу стварања независног, модерног и ефикасног правосуђа и унапређења владавине права у целини", поручила је председница Народне скупштине.

Гојковићева је новоизабраним судијама пожелела успех у раду и изразила уверење да ће, радећи по својој савести и у складу са законом, обезбедити поштовање закона за сваког грађанина и тиме допринети угледу судске функције.

број коментара 0 Пошаљи коментар