Круне на рекама - прилика за нову туристичку понуду

Међународна конференција "Круне на рекама", подржана од стране Вишеградског фонда одржава се у кули Небојши, у Доњем граду Београдске тврђаве.

У директном укључењу у јутарњи програм Ухвати дан, Ана Рајлић из ЈП "Београдска тврђава" рекла је да је сврха ових конференција размена искустава представника четири тврђаве "Вишеградске групе" – замка Сандомерж (Пољска), замка у Братислави (Словачка), Будимске (Мађарска) и Београдске тврђаве.

Такође, како је рекла, конференције служе и за информисање шире јавности о стварању нове туристичке понуде - обиласка тврђава у оквиру јединственог програма, који би привукао туристе. 

На Дунаву у Србији има укупно седам тврђава и о њиховом значају на конференцији говори доктор Видоје Голубовић.

Ана Рајлић каже да је коначни циљ заправо стварање јединствене туристичке руте која би привукла посетиоце из Европе и азијских земаља.

У том смислу, припрема се јединствена брошура за све ове тврђаве, као и јединствени веб-сајт и многе друге ствари које су тренутно на нивоу идеје и управо томе треба да допринесу ове конференције.

Београдска конференција је прва од четири које ће бити одржане до краја године у свим овим земљама.

У поређењу са остале три тврђаве, у Мађарској, Словачкој и Пољској, наша тврђава је свакако највећа и најпосећенија, каже Ана Рајлић.

Према њеним речима, партнери из осталих земаља били су импресионирани оним што су могли да виде на Београдској тврђави – од седам отворених објеката, преко Галерије на отвореном на Савском шеталишту и Галерије у Стамбол капији до зоолошког врта.

"Тврђава живи заиста 365 дана у години. Ту су и најстарији сачувани остаци који потичу чак из првог века, а то је нешто чиме други тврђаве не могу да се похвале, али ни величином простора који заузимају - Београдска тврђава се, заједно са парком Калемегдан, простире на чак 60 хектара", рекла је Ана Рајлић. 

Међународој конференцији "Круне на рекама" присуствују, поред гостију из Мађарске, Словачке и Пољске, и директорка ЈП "Београдска тврђава" Марија Рељић, помоћница министра културе и информисања Републике Србије Асја Драча Мунтеан и руководилац Сектора за туристичке производе Туристичке организације Србије Љиљана Черовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи