Радијатори ће данас ипак бити топли

Од 10 часова радијатори у Београду биће топли, а станови ће грејање имати током целог дана. У "Београдским електранама" кажу да су се на тај потез одлучили због промене временске прогнозе.

Ивана Калања из "Београдских електрана" рекла је за РТС да је јутрос донета одлука да се станови греју јер то захтевају временски услови.

"Јучерашња прогноза је показивала да ће тек увече можда бити потребно грејање, али прогноза се променила за неколико степени и било је потребно да се крене са укључењем постројења", рекла је Ивана Калања.

Данас ће се станови грејати цео дан, као и сутра ујутру. Одлука о томе д али ће се наставити са грејањем зависиће од временских прилика.

Испорука топлотне енергије у грејном дану не врши се уопште када температуре спољашњег ваздуха више од 15 степени Целзијуса трају дуже од 10 сати и када је у времену између 6 и 9 часова температура спољашњег ваздуха виша од 12 степени Целзијуса, објаснио је јуче вршилац дужности директора "Београдских електрана" Раде Баста.

"Београдске електране" због тога нису испоручивале топлотну енергију претходна два дана.

Када је у питању наплата топлотне енергије, подсећамо, не постоји ниједан правни основ да се цене грејања за потрошаче који плаћају по паушалном начину, према загреваној површини, коригују на основу тога да ли је неколико дана било топло, навео је Баста у саопштењу које је пренео Беоинфо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво