Почела реконструкција три клинике Клиничког центра Војводине

Почела је свеобухватана реконструкција Клинике за неурохирургију, Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију и Клинике за анестезију, интензивну терапију и терапију бола Клиничког центра Војводине.

Покрајинска влада је за реконструкцију клиника издвојила 217 милиона динара.

"Овај објекат биће завршен за шест месеци, а радимо паралелно и на набавци нове опреме за све три клинике. У наредних неколико недеља почеће и радови на Клиници за интерне болести. До краја године, након одобрења Европске инвестиционе банке, имаћемо и уговор за изградњу блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине", изјавио је председник Мировић, објављено је на сајту Покрајинске владе.

Председник Мировић обишао је данас и новоизграђени објекат Клинике за инфективне болести, вредан више од 70 милиона динара, који је финансирала Покрајинска влада.

"Завршили смо и овде велики посао, овакву интензивну јединицу ова Клиника није имала деценијама. Уговорена је и набавка нове опреме, која ће стићи у наредних неколико недеља", додао је председник Мировић.

Циљ је, како је нагласио, комплетна реконструкција и унапређење здравственог система.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да су у Клиничком центру завршене четири клинике, а да се ради упоредо и на реконструкцији седам клиника.

Директорка Клиничког центра Војводине Едита Стокић истакла је да су прошле године прегледали 600.000 пацијената у Поликлинци, хоспитализовали преко 6.000 пацијента у КЦВ, а на свет је дошло више од 6.000 беба на Клиници за гинекологију.

"У име 3.300 запослених посебно захваљујем Покрајинској влади, која је препознала потребу за реконструкцијом наших клиника и набавком најсавременије медицинске опреме, у циљу унапређења лечења", рекла је директорка Клиничког центра Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво