Превентивни прегледи, без књижица и заказивања

Од осам до 16 часова у 215 здравствених установа грађани широм Србије моћи ће да провере здравље. Без чекања и здравствене књижице могу да обаве прегледе код очног лекара, неуролога, мамографске прегледе, а у одређеним здравственим установама биће организовани и кардиолошки прегледи.

Марко Ерцеговац, директор Клиничког центра, наводи да се превентивним прегледима открију болести на време, што, како каже, доприноси већем степену излечивости.

"Ако их дефинишимо што раније, могућност лечења је већа, поготово код малигних болести је прогноза много боља. Правовремена дијагностика, брзо увођење лекова омогућује бољу прогнозу, то је велика ствар јер драстично побољшава квалитет и успешност лечења, а самим тим и квалитет живота", наводи Ерцеговац.

Додаје да превентивни прегледи смањују притисак и на ургентне службе.

"Идеја да се подигне свест народа да разумеју да су превентивни прегледи добри првенствено за њих и њихово здравље, а са друге стране олакшава јер смањује притисак на све ургентне службе", каже директор Ургентног центра Клиничког центра Србије и додаје да превентивни прегледи смање притисак на ургентне службе којима остају ургентна стања као приоритет. 

Позива пацијенте да искористе јединствену прилику и да данас обаве неуролошке прегеде без заказивања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара