Модерно доба намеће дуално образовање

Швајцарска има дуални систем образовања више од 100 година. Србија је, са трогодишњим искуством, тек на почетку тог образовног пута.

Председница Савета за дуално образовање Швајцарске Урсула Ренолд каже да треба да наставимо да информишемо какве су могућности дуалног образовања и да заинтересујемо младе за њега.

"Колико знам, у Швајцарској, родитељи кажу да су деца која се школују по овом систему срећнија и много им значи плата коју добијају током школовања. И то је добар пут за њихову будућност", каже Урсула Ренолд, председница Савета за дуално образовање Швајцарске", каже  Урсула Ренолд.

Модерно доба намеће дуално образовање, сматрају швајцарски стручњаци.

Услед дигиталне трансформације занимања се брзо мењају и треба образовни систем прилагодити тржишту рада. Зато Швајцарска подржава пројекат запошљавања младих "Од знања до посла" у пет српских градова.

"Резултати су добри. Више од 10.000 младих добило је каријерно саветовање, добило је информције о пословима у својим областима, како да конкурише за посао, како да се понаша на послу, неки су имали прву праксу", наводи директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу Урсула Лојби.

Ако је добро Швајцарцима, требало би да буде добро и нама. О предностима дуалног образовања крајем године у Београду говориће и представници око хиљаду компанија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи