Ваздух у Београду загађенији него иначе, грађани да прате званичне податке

У Београду су ових дана забележене веће концентрације загађујућих материја него што је то уобичајено, а главни разлог су појачан саобраћај и временске прилике, изјавио је директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић.

Радовић је навео да се вредности загађујућих материја мењају из сата у сат. Према подацима једног страног сајта, Београд је јуче био најзагађенији град на планети, док су мерни апарати Агенције показали другачије вредности.

Како каже Радовић, квалитет ваздуха у Београду варирао је током дана од прихватљивог до загађеног.

"Ваздух је ових дана загађенији него обично, а томе доприноси повећана концентрације саобраћаја, као и временске прилике, хладне ноћи и топли дани, али и то што су власници појединих објеката почели да греју своје куће", каже Радовић.

Када је реч о концентрацијама загађујућих материја, доминирају суспендоване честице ПМ-10.

Радовић каже и да је упознат са подацима које је објавио страни сајт, али да грађани треба да се ослањају на податке домаћих званичних институција и Европске агенције за животну средину.

Ти подаци, каже, доступни су на веб-страници Агенције, а такође постоји и апликација.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 23. окт 2019, 18:02) - anonymous [нерегистровани]

Njive

Vazduh je zagadjen u celoj Vojvodini, jer seljaci pale njive da bi ustedeli par hiljada dinara, pitam se gde su sada komunalni policajci, bitno je da se ceka kad neko prodje na zuto, a kad je ekologija u Srbiji onda koga briga. Pogledajte kakvo je nebo puno dima u celoj Vojvodini, kad se vozis putevima, po selima na svakom koraku gori njiva, sva sreca pa je danas malo poceo vetar inace bi svi pocrkali.

(среда, 23. окт 2019, 17:57) - anonymous [нерегистровани]

Razum

Razlog mogu da budu samo zagadjivaci, a ne vremenske prilike, ne obmanjujte narod!