Унапређење сарадње Србије и Кине у борби против криминала

Републички јавни тужилац Загорка Доловац и Врховни народни тужилац Кине Занг Јуна потписали су у Пекингу споразум о сарадњи између Републичког јавног тужилаштва Републике Србије и Врховног народног тужилаштва Народне Републике Кине.

Споразумом о сарадњи убрзаће се сарадња између јавних тужилаштава и омогућити директна комуникација између контакт тачака које су одређене да заједнички поступају у предметима међусобне кривично-правне тужилачке сарадње.

Врховни народни тужилац Занг Јун је истакао досадашње професионалне резултате коју су наша тужилаштва остварила на пољу међународне сарадње и позвао Загорку Доловац да се у том духу настави и унапреди борба против свих облика криминала који погађају наша друштва, а посебно оних који припадају савременим облицима као што су нови видови економског и високотехношког криминала.

Загорка Доловац је нагласила да су српска тужилаштва спремна да са својим кинеским колегама поделе и унапреде искуства и вештине које поседују, посебно имајући у виду да управо у овим областима специјализована тужилаштва и одељења за високотехнолошки криминал и борбу против корупције Републике Србије постижу значајне резултате који су међународно препознати и признати.

Позвала је свог колегу Занг Јуна, у узвратну посету који је позив са задовољством прихватио.

Загорка Доловац са делегацијом Републичког јавног тужилаштва Републике Србије, борави у званичној посети Врховном народном тужилаштву Народне Републике Кине по позиву Врховног народног тужиоца ове пријатељске земље, Занг Јуна.

Ова посета представља резултат одличних односа које је Републичко јавно тужилаштво изградило са своји колегама из ове земље на основу препознавања заједничких проблема и приоритета у борби против криминала.

број коментара 0 Пошаљи коментар