"Има да нас има" – родитељи са троје и више деце о борби против беле куге

У организацији Покрета за децу "Три плус", општине и предшколске установе у Пожеги одржан је скуп родитеља са троје и више деце под називом "Има да нас има". Државне подстицајне мере дају позитивне резултате, тврде родитељи, а даљи програми подршке локалним заједницама допринели би борби против беле куге.

Породица Андрић из Пожеге каже да се слогом у кући гради породица, а уз децу ствара будућност не само локалне заједнице, већ и државе.

 

"Петоро, тренутно и шесто, Боже здравља што кажу, крајем децембра је термин. Што се тиче организације, ту је супруга, ту сам ја. Значи ја сам преподне на послу, супруга је цео дан са њима", истиче старији водник Милија Андрић.

У вишечланим породицама деца се уз организацију живота уче и већој одговорности.

"Јесте занимљиво за друштво, али мора више учење, зато што нам тата ради у војсци, а ми идемо у школу".

"Имамо између стодвадесеторо и стотридесеторо деце у овом тренутку, које су треће или четврто дете у породици", каже директорка ПУ "Олга Јовичић Рита" Снежана Шљивић.

Успеху популационе политике доприноси и подршка локалне заједнице.

"Умањење пореза, бесплатан вртић за породице са троје и више деце, тренирање у свим спортским клубовима, бесплатно паркирање, превенција у дому здравља", каже Ђорђе Никитовић, председник Општине Пожега.

У борби против беле куге државне мере дају позитивне резултате, кажу из Покрета за децу "Три плус".

"Подстицајне мере, ово сто евра и сто педесет евра за четврто дете и за треће, то су дале своје резултате и сада је око 536 више рођених него прошле године", наводи Владица Гавриловић, председник Покрета за децу "Три плус".

Свадбе су весници нових беба, а за варошицу која ће бити раскршће ауто-путева за Београд, Јадран и Сарајево, Пожежани се надају расту популације, а уз даље подстицаје "има да нас има" широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво