Лапље Село, додељени кључеви нових станова

У Општини Грачаница ове недеље стамбено су збринуте 24 породице. Станове у Лапљем Селу добиле су породице из категорије социјално незбринутих, а има и младих брачних парова. У Општини је у изградњи још 36 станова.

Једни су на стан чекали шест, други 10, а трећи од мартовског погрома 2004. године, када у своје куће у Косовом Пољу, Обилићу, због непријатељског окружења нису могли да се врате.

"Од 17. марта 2004. године стално смо мењали станове и сад је срећа и задовољство, и сада знамо да смо на једном месту", каже Невенка Рикало из Косовог Поља.

Уместо да улажу у образовање своје деце и побољшање услова њиховог живота, много су новца последњих десетак година поједине српске породице потрошиле плаћајући кирију.

"Имаћемо дом да га уређујемо и сређујемо како нама одговара, живећемо супруг и ја и две девојчице",  каже Јелена Радић.

Јовица Миљковић каже да су после 14 година добили стан и да ће сада моћи мирно да живе. Милица Ђукић каже да је приватно шест година живела у Лапљем селу и да је сада задовољна.

Грачаница је након рата израсла у највећу српску општину јужно од реке Ибар. У двдесетак насеља има интерно расељених, младих брачних парова и социјално угрожених.

"Нећемо стати на овоме има још планова за остале породице којима треба помоћ, кренули смо изградњу још 36 стана у самом месту Грачаници", каже Срђан Поповић, председник општине Грачаница.

Градњу 24 стана осим општине Грачаница, финансијски је помогло и Министарство за локалну самоуправу. Станови су површине од 43 до 54 квадрата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво