Михољско лето довело више гостију златиборском крају

Лепи октобарски дани повећали су туристички промет и број гостију у Туристичкој регији Западне Србије која је, после Београда, најпосећенији део Србије. Највише гостију је на Златибору, а велико је интересовање за Сирогојно, Стопића пећину и Мокру Гору.

Михољско лето у Сирогојну и Музеј "Старо село" у коме је гостију повремено као летос. Чувар народног градитељства и традиције златиборског села подједнако је привлачан и домаћим и страним гостима, посебно Кинезима, Израелцима, Французима, Немцима али и нашим свих генерација.

"Сад је време екскурзија, деца увелико долазе, ту су и семинари на Златибору који се одржавају, а индивидуалних посетилаца, за разлику од ранијих година, заиста имамо пуно. Златиборци су се потрудили да разним садржајима употпуне и јесен", рекла је Горица Мијаиловић, музејски водич.

Осим учесника семинара и конгреса, сваког дана је на најпосећенијој српској планини и неколико стотина Кинеза.

"Златибор се изборио да практично нема периоде ван сезоне. Постоје периоди када има нешто мање гостију, али у овом моменту око пет хиљада људи сада борави на Златибору", изјавио је Арсен Ђурић из Туристичке организације Златибора.

Пуном паром раде и излетишта око Златибора. Стопића пећина забележила је од почетка године око 80 хиљада посетилаца и радиће до краја месеца.

На другој страни, мокрогорски "ћира" по реду вожње, три пута дневно, возиће нешто дуже него обично све до 11. новембра. Број путника који су уживали у носталгичној вожњи Шарганском осмицом прешао је од пролетос 80 хиљада.

"Ми имамо туристе у овом периоду зато што имамо и додатне садржаје које нудимо, а све популарнији су продужени викенди као неки други или трећи одмор у години", саопштио је директор Туристичке организације регија Западна Србија Мирослав Рађен.

Разноврсна и живописна понуда регије, као спој природе и идеја, зато је и овог другог лета неодољива.

Све боје михољског лета, које по народном веровању у златиборском крају траје три седмице око Михољдана, како би сви они који преко лета раде код других могли да се спреме за зиму.

Турстички радници регије, упоредо се припремају и за зимску сезону најављујући, као и увек, новине, што је рецепт за успех у свако доба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи