Шта привлачи кинеске туристе у Западну Србију

Србија је као туристичка дестинација постала привлачна све већем броју кинеских туриста, због чега у нашој земљи гостују бројне групе најмногољудније нације. Посебно је популарна Западна Србија, а због њене привлачности и црногорске туристичке агенције организују долазак туристичких група из Кине.

Свакодневно у вожњи Шарганском осмицоом ужива све већи број кинеских туриста. Број групних посета ове године премашиће две стотине, али многи у западну Србију долазе и индивидуално.

Кинески туристи наводе да их у Србији привлаче природне лепоте – дрвеће, језера, планине...

"Однедавно Кина и Србија су развиле посебне пријатељске односе. Тако да сам одлучила да први корак обиласка Европе учиним овде у Србији", објашњава кинеска туристкиња, док њен сапутник истиче да су природне лепоте оно што их привлачи да посете Србију. 

Природне лепоте Србије привлачне су и туристичким агенцијама из Црне Горе, које организовано доводе туристе из Кине. Језичке баријере премошћују туристички водичи.

"Српски језик учим тако што купујем књиге, причам, вежбам са људима. Људи у Србији су поштени, љубазнИ", наводи Саи Ју Зан, туристички водич

Кинески туристи бораве и на Златибору, али недовољно да би упознали све лепоте најпосећенијег српског туристичког центра.

"Долазе на једно ноћење. Јер су углавном на неком пропутовању, или имају неке друге планове да ли да посете Мокру Гору, Дрвенград. Али генерално, то једно ноћење прави некад и нама проблем, уколико су термини у сезони, јер нам заузму хотел за читав дан и тако одбијемо неке наше сталне госте", објашњава Никола Кнежевић, директор приватног хотела.

Ипак, реч је о најмногољуднијој нацији, па се угоститељи прилагођавају. Ужички крај, уз природне лепоте има и богату гастрономску понуду која је захваљујући превод на кинески језик гостима сасвим доступна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво