Откривено на које ће дестинације летети први авиони са "Мораве"

Влада Републике Србије је прогласила две авио-линије које ће саобраћати са Међународног аеродрома "Морава". Авиони ће из Краљева летети до Беча и Солуна, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Први летови са Међународног аеродрома "Морава" кренуће у децембру, на линији Краљево–Беч–Краљево, након што на јавној набавци буде изабрана компанија која ће саобраћати на овој линији од јавног интереса.

"Летови на линији за Беч одвијаће се од 1. децембра 2019. године до 31. децембра 2021, док ће се летови за Солун одвијати сезонски, у периоду од 10. марта до 15. октобра 2020. и у периоду од 10. марта до 15. октобра 2021", речено је у Министарству саобраћаја.

У саопштењу се наглашава да се одлуке о проглашењу линије од јавног интереса доносе за линије које су значајне за саобраћајно повезивање и бржи развој недовољно развијених региона у Републици Србији, а за које не постоји комерцијални интерес за редован авио-превоз.

"Опслужно подручје Аеродрома "Морава", поред округа у централној Србији, обухвата и део БиХ, односно Републику Српску, и Црну Гору, а процењује се на око три милиона људи", истиче се у саопштењу.

Из Министарства саобраћаја наводе да према анализама које су рађене за потребе успостављања линија од јавног интереса, у овом тренутку у Србији послује око 450 компанија из Аустрије које запошљавају више од 13.000 људи, док компаније у потпуном или делимичном власништву грчких држављана запошљавају више од 25.000 радника у Србији.

"Предузеће 'Аеродроми Србије', као оператер на Аеродрому "Морава", спремни су за почетак обављања редовног авио-саобраћаја, а Влада Србије обезбедила је неопходна средства за ове две линије од јавног интереса за ову и наредне две године", саопштило је Министарство саобраћаја.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво