Штрајк у Сремској Митровици након што је ученик напао директора

Просветни радници у Сремској Митровици организовали су штрајк упозорења као реакцију на инцидент од пре два дана, када је ученик 8. разреда физички напао и повредио директора ОШ “Јован Јовановић Змај".

Први час у преподневној смени ни у једној од 15 основних и средњих школа није одржан, а неће га бити ни у послеподневној смени.

Председник Извршног одбора Синдиката просветних радника Сремске Митровице Јоца Копчић каже да је разлог такве одлуке пораст насиља у школама.

Пре свега, како каже, пораст вршњачког насиља, пораст насиља родитеља према просветним радницима, као и пораст насиља ученика према просветним радницима.

"Ми одавде из Сремске Митровице, која је нажалост епицентар дешавања, желимо да пошаљемо јасну поруку – стоп насиљу у школама", поручио је Копчић.

Поред те поруке имају и захтеве, а то је да просветни радници добију статус службеног лица, да се измени постојећи закон о основама система образовања и васпитања, да се промене правилници о друштвено корисном раду и да се промене правилници о поступању у случају насиља.

Подсетимо, пре два дана је ученик осмог разреда Л. Ш. напао директора школе. Он га је најпре погодио седиштем од бицикла у главу, а потом му је задао више удараца у главу. 

Директор је због задобијених повреда завршио у Хитној помоћи. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво