Реновира се "Тиршова", за нову клинику готова студија изводљивости

Први пут од када је изграђена Дечја клиника у Тиршовој, урађена је детаљна реконструкција фасаде и терасе зграде. У реконструкцију постојеће зграде, али и у опремање клинике уложено је близу осам милиона евра.

Синиша Дучић, директор Универзитетске дечје клинике, рекао је за РТС да је у току реновинарање специјалистичких хируршких амбуланти, након чега почињу радови на хитној хируршкој амбуланти, интензивној нези, кардиохирургији и операционој сали.

Реновира се, каже, и амфитеатар, а за неколико месеци би требало да се среди и одељење за хемодијализу.

Наводи да је клиника добила много нове опреме – нови магнет, кардиолошку ангиосалу. "Мислим да ћемо бити први у региону који ће радити дечју електрофизиологију", каже директор "Тиршове".

Највећи проблем клинике је што су чекаонице мале пошто је зграда направљена пре 100 година када није било много прегледа.

Од почетка године прегледано је око 130.0000 пацијената, урађено око 3.000 операција и око 600 ендоскопских прегледа, наводи Дучић. 

Када је реч о "Тиршовој 2", Дучић каже да је завршена студија изводљивости.

"Очекујем почетак изградње почетком пролећа, то је огромна зграда, савремена болница, биће по свим светским стандардима. Очекујем да ће бити готова до 2024", рекао је директор "Тиршове".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи