Мигранти откривени у хладњачи и међу ауто-деловима

На граничном прелазу Хоргош јуче су приликом отварања хладњача македонских регистарских ознака пронађена двојица младића. У другом случају, који се на излазној страни Хоргоша догодио неколико сати касније, у камиону чачанских регистарских ознака који је превозио ауто-делове и повратну амбалажу пронађена су четири "слепа путника"

Када је на граничном прелазу Хоргош 16. октобра 2019. године хладњача македонских регистарских ознака, натоварена смрзнутим воћем, на путу из Турске ка Русији, стигла на ред за контролу, македонски држављанин који се налазио за њеним воланом није ни слутио шта још поред воћа превози, саопштила је Управа царина.

Да се поред гајби и кутија са воћем у хладњачи налазе и људи сазнао је захваљујући цариницима, који су на снимку са скенера уочили две силуете. Приликом отварања хладњаче, која је наравно била укључена на плус четири степена, у товару су пронађена двојица младића.

Претпоставка је да су у хладњачу ушли док је возач чекао у реду да пређе границу, али потпуно је несхватљиво да се неко свесно излаже оваквом ризику, јер је могло да се деси да камион не буде отворен до крајњег одредишта, што се срећом по њих није догодило.

Свакако да се не би смрзли, јер је температура била у плусу, али је дискутабилно колико би им у затвореној хладњачи потрајале залихе кисеоника.

У другом случају, који се на излазној страни Хоргоша догодио само пар сати касније, у камиону чачанских регистарских ознака који је ка Великој Британији превозио ауто-делове и повратну амбалажу пронађена су четири "слепа путника".

Откривени су такође захваљујући мобилном скенеру, чија је слика непогрешиво указала на то да се у кутијама из којих су претходно извађени ауто-делови скривају људи, саопштила је Управа царина.

Од почетка 2019. године цариници су спречили преко 1.150 миграната да илегално, сакривени у приколицама камиона, пређу границу.

Само на прелазу Хоргош 440 људи осујећено је у таквом покушају, а неколико случајева када су их цариници проналазили полуонесвешћене и скоро смрзнуте показује да су они спремни да ризикују и живот не би ли се домогли неке од западноевропских земаља.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи